IMG 20170322 161306U srijedu, 22. ožujka 2017. godine održan je integrirani nastavni dan u V. razredu. Tema je bila " Iz prošlosti Hrvata". Učenici su u školu došli obučeni kao povijesne ličnosti. Bili su tu: kraljevi Tomislav i Zvonimir, kraljica Katarina, sestre Tuga i Buga, Vilina i njen otac Hrvat, ban Kulin, bake, djedovi itd.

obilazak tvornice 001Učenici PŠ Masline i četvrtog razreda središnje škole zajedno sa svojim učiteljicama su posjetili tvornice: Stol Pak, Žuvela i Javnu ustanovu Radimlja.

Prodaja narcisa 016Dana, 21. ožujka 2017. godine Vijeće učenika  Osnovne škole Stolac u suradnji sa Vijećem učenika Osnovne škole Crnići, te predstavnicima Vijeća roditelja obadvije škole je obilježilo Svjetski dan borbe protiv raka dojke, humanitarnom akcijom- simboličnom prodajom narcisa.

Dan skole 2017 048Dan škole obilježen je prigodnom priredbom 16.3.2017. god.  na jedan posve drugačiji i osebujan način.

Naime, ove godine izašao je jubilarni 20. broj našeg školskog lista „Zrcalo“, pa je i cijela priredba bila u znaku te značajne obljetnice. Na početku priredbe voditeljica je nazočnima otkrila kako je list dobio ime, način tiskanja prvih ratnih brojeva kao i cijelu kronologiju njegova razvoja.

knjizevni susret 2017 056

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika, već tradicionalno, u našoj školi održan je književni susret. Ove godine, u suradnji s izdavačkom kućom Alfa, dana 8.3.2017. godine posjetili su nas gosti književnici iz Zagreba, Božidar Petrač i Dubravko Jelačić Bužimski.

pano 001U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika, dana 18.3.2016. god. u našoj školi održan je književni susret. Gost je bio književnik fra. Miljenko Stojić.

Dan skole 2016 056Dana 16. ožujka u 11 sati povodom obilježavanja Dana škole održana je priredba Osnovne škole Stolac u športskoj dvorani. Učenici su se okupljenima predstavili nizom točaka koje su posebno za proslavu Dana škole pripremili sa svojim učiteljima i nastavnicima. Priredbi je, među ostalim, prisustvovao i načelnik općine Stolac Stjepan Bošković.

image f9ad0b36dc46dfa1db2ef5a98401472271f569df6575dee2dc01b9518c185b84 VU četvrtak, 3. ožujka 2016. godine učenici i učiteljice 4.r. posjetile su poduzeće MA-COM d.o.o Stolac koje se bavi proizvodnjom proizvoda od plastičnih masa. Poduzeće se nalazi u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo.

12784610 1234492163245592 211211765 nSvjesni činjenice kako je internet postao prevelik dio naše svakodnevnice i prevelik dio svakodnevnice naših učenika, na početku školske godine u sklopu Školskog plana prevencije nasilja planirali smo predavanje za učenike na temu „Sigurniji internet“. Predavanje je održala socijalna radnica iz Centra za mentalno zdravlje Gordana Kuzman.

U Osnovnoj školi Stolac održana su školska natjecanjua iz pojedinih predmeta za školsku 2014/2015. godinu. Učenici koji su na školskim natjecanjima osvojili prva mjesta našu će školi predstavljati na županijskim natjecanjima koja će organizirati Zavod za školstvo. Na županijskim natjecanjima sudjelovat će učenici:

20150317 105021Odjel glazbene škole u sklopu Osnovne škole Stolac u svom programu ima organiziranje internog sata. Interni sat podrazumijeva javni nastup svih učenika škole, a cilj i svrha istoga jest pružanje mogućnosti učenicima da pred roditeljima pokažu mali dio onoga što uče u Glazbenoj školi, kao i oslobađanje i osposobljavanje učenika za javne nastupe.

 

knjizevni susret 014U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika, dana 20.3.2015. god. u našoj školi održan je književni susret. Gost književnik bio je Božidar Prosenjak, književnik iz Zagreba. Na lijep i šaljiv način književnik se predstavio svojim najmlađim čitateljima u našoj školi.

dan skole 2015 008Dana, 16. 3. 2015. god. obilježen je Dan škole. To je bila prilika da se okupe nama dragi gosti: načelnik općine, predstavnici ŠO, Vijeća roditelja, umirovljenici, roditelji, učenici i djelatnici.

sl.1U četvrtak, 27. ožujka 2014. godine, u holu OŠ Stolac održano je natjecanje recitatora. Prijavio se priličan broj učenika, koji su krasnoslovili stihove poznatih i manje poznatih hrvatskih pjesnika. Ne znamo što je motiviralo tročlano povjerenstvo da donese ovakvu odluku, ali vjerojatno je ljubav pobijedila, pa su odlučili na županijsko natjecanje poslati Karlu Obradović, učenicu VII. razreda.

Knjizevni susret 2014 002U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika u našoj školi je u ponedjeljak 17.3.2014. godine organiziran književni susret. Gošća je bila književnica Sonja Jurić, koja je školskoj knjižnici darovala deset svojih trojezičnih slikovnica „Božićni dar“ i pet zbirki poezije „Let u TROstihu“ čiji je koautor.

Dan skole 2014. 004Dana, 14.3.2014. godine u 11 sati u sportskoj dvorani je u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika obilježen Dan škole. Učenici su, uz veliku pomoć svojih nastavnika i učitelja, recitacijama, glumom, plesom, pjesmom i šalama, pokazali samo mali dio svog talenta i mašte. Priredbi su nazočili svi učenici, učitelji, velik broj roditelja, predstavnici osnivača, Školskog odbora, Vijeća roditelja i naši dragi umirovljenici.

009Jedna od bitnih odrednica pedagoški djelotvorne škole je razvijena suradnja s roditeljima. Suradnja predstavlja zajedničko djelovanje i pregovaranje koje je usmjereno prema nalaženju rješenja, odnosno novog, zajedničkog polazišta.

sl.19Učenici i djelatnici Osnovne škole Stolac su i ove godine u suradnji s Policijskom postajom Stolac uspješno organizirali Dječji karnevalski korzo kroz naš grad.

 

{besps}Slike10{/besps}

 

{besps}Slike9{/besps}

 

{besps}Slike8{/besps}

 

{besps}Slike39{/besps}

 

1. razred                           5. razred

2. razred                           6. razred

3. razred                           7. razred

4. razred                           8. razred

 

PO Masline                      PO Kruševo

U školskoj 2012./2013. godini održana su brojna školska natjecanja. Najuspješniji učenici će predstavljat našu školu na županijskim natjecanjima. Najuspješniji su:

Engleski jezik, školsko natjecanje održano 30. siječnja 2013. godine

1. mjesto Pavla Milanović, 7.b razred

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika u našoj školi je organiziran književni susret. Gost književnik je bio Srećko Marijanović.

 

Dana, 15.3.2013. godine u 11 sati u sportskoj dvorani je u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika obilježen Dan škole. Učenici i njihovi učitelji su pokazali samo mali dio svog talenta i mašte.

 

U utorak, 12.03.2013. godine našu školu je posjetio mladi misionar otac Dominikanac Jozo Ćirko i stolački župnik don. Rajko Marković.

 

Dana, 13.03.2013. godine u našoj školi je održano školsko natjecanje recitatora. Natjecali su se učenici od prvog do osmog razreda. Svi su bili dobri. Povjerenstvo je ipak proglasilo najbolje.

U sklopu školskog preventivnog programa, dana 8.3.2013. godine u 12 sati u holu škole održana su predavanja na temu “Prevencija i tretman nasilja u obitelji“.

U našoj školi se svake godine na svečan način, kroz više manifestacija, obilježavaju Dani hrvatskog jezika. Obilježavanje je počelo dana, 15.03. kada smo učenicima upriličili susret s glumcem Velimirom Pšeničnikom.

Susret je bio jako zanimljiv. Učenici su upoznati s radom glumca. Postavljali su zanimljiva pitanja, na koja su dobivali također zanimljive odgovore.

Dana, 16.03.2012. godine smo proslavili Dan škole. Učenici i učitelji su kroz različite točke

(pjesmu, igru , igrokaze…) pokazali svoj rad izvannastavnih aktivnosti.

Priredbi su nazočili umirovljenici naše škole, članovi Školskog odbora, članovi Vijeća roditelja, roditelji naših učenika, predstavnici OŠ Crnići, Srednje škole Stolac, predstavnici općine i drugi posjetitelji.

Poslije priredbe je upriličena nogometna utakmica između učenika Osnovne škole Stolac i učenika Osnovne škole Crnići, a zatim skroman domjenak u prostorijama škole.

 

Učenici naše škole su u suradnji sa Ferosirovinom d.o.o. Mostar sudjelovali u akciji skupljanja starog papira u svrhu zaštite okoliša.

 

U drugoj polovini mjeseca ožujka, u našoj školi smo na više načina obilježili Dane hrvatskoga jezika. Posljednji u nizu je izbor najboljeg recitatora i najboljeg literarnog rada kojim će se naša škola predstaviti na županijskom natjecanju u Mostaru, 05. travnja 2011. godine.

 

U sklopu manifestacije Dani hrvatskog jezika, točnije 16.03., svake godine obilježavamo Dan škole. Tako smo na taj dan i ove godine svečanom priredbom, na kojoj su učenici i učitelji pokazali svoj rad izvannastavinih aktivnosti, obilježili i ovogodišnji Dan škole.

 

Već nekoliko godina Osnovna škola Stolac svoje učenike, u sklopu manifestacije Dani hrvatskog jezika, počasti s jednosatnim druženjem s nekim dječjim piscem.

 

Zahvaljujući suradnji sa Handicap International-om obnovljen je Sportski centar kojeg koriste Osnovna škola Stolac, Prva osnovna škola Stolac i Srednja škola Stolac za obavljanje redovite nastave tjelesnog odgoja i za organiziranje raznih školskih športskih natjecanja.

 

Učenici naše škole su se uključili u akciju skupljanja starog papira u svrhu zaštite okoliša. Skupljanje starog papira u školi ima višestruki značaj: edukativni, ekološki i ekonomski.

Uključivanje naših učenika u ovu akciju smatramo jako važnim, jer će njihovo aktivno sudjelovanje utjecati na njihovu svijest i svijest samih građana.

Joomla templates by a4joomla