Projekt čišćenja otpada pod nazivom "Let's Do It - Očistimo zemlju za 1 dan" najveća je ekološka akcija u BiH koja je posvećena čišćenju ilegalnih deponija smeća, zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti.

dobro dosli prvasici 001Obavještavaju se roditelji i staratelji koji imaju djecu za upis u školu da će Osnovna škola Stolac,  (koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku) sukladno dopisu Ministarstva provjete, znanosti, kulture i športa broj: 05-02-40-694/17 vršiti upis učenika u  I. (prvi) razred za školsku 2017./18. godinu. U prvi razred se upisuju djeca koja do 1. (prvog) ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina (5,5) života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Narodne novine HNŽ-a, broj:5/00, 4/04, i 5/04,1/14 i 7/16).

Upis će se vršiti po sljedećem rasporedu:

Pobjednici ovogodišnjih natjecanja u našoj školi su:

KRASNOSLOV, interpretativno recitiranje -  IV. razred, Nina Marijanović,

NATJECANJE IZ MATEMATIKE - V. razred, Ana Čoko,

Dan Roma 045Dana, 7.travnja 2017. godine obilježili smo Svjetski dan Roma kratkom priredbom gdje se pričalo o romskom jeziku, uspješnim Romima, čitala se poezija na romskom i isticao značaj obrazovanja  i završavanje škole.

image 61e67984d4a2838636579e450389ab1e5c840e1ec2186c9af74da355e9dca095 VDan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima raznim događajima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.

KRASNOSLOV-    Katarina Antunović, IV. razred

MATEMATIKA -    Ivan Terkeš,  V. razred

-          Sanjin Perić, VII. razred

-          Nikola Marijanović. VII. razred

-          Boško Raguž, VIII. razred

-          Karla Aleksić, VIII. razred

9U mjesecu travnju, godišnjim planom i programom je planirana izvanučionička nastava. Dana 8.4.2016. učenici nižih razreda posjetili su Cinestar-Mostar gdje si imali priliku pogledati poučan film Zootropola.

bez nasilja 11Sukladno planiranim preventivnim aktivnostima 11. 4. 2016. godine pedagoginja je odžala predavanje za roditelje na temu Kako odgojiti nenasilno dijete. Roditelji su na predavanju mogli čuti kako treba postupiti kada posumnjaju da djete trpi, vrši nasilje ili mu svjedoči.

U organizaciji Zavoda za školstvo i Osnovne škole Stolac, u četvrtak, 23.4.2015.godine u prostorijama Paastoralnog centra u Stocu održano je treće po redu natjecanje u Krasnoslovu.

Obavještavaju se roditelji i staratelji koji imaju djecu za upis u školu da će Osnovna škola Stolac (koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku) vršiti upis učenika u  I. (prvi) razred za školsku 2015./16. godinu. U prvi razred se upisuju djeca koja do 1. (prvog) ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina (5,5) života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Narodne novine HNŽ-a, broj:5/00, 4/04, i 5/04).

 8 1. Najprije očisti pred svojim pragom
  2.
Ono što si očistio danas, čuvaj sutra.
  3. Štiti prirodu, ne uništavaj je.
  4. Ne zagađuj zrak jer čisti zrak je dug život.
  5. U svoje srce i srce bližnjih usadi ljubav prema prirodi.
 
6. Ne kradi od budućnosti.
  7. Nastoj da ono što imaš, traje što duže.
  8. Misli danas za bolje sutra.
  9. Kontrolirano odlaži otpad i ne stvaraj divlja odlagališta.
  10. Sjeti se da nisi vlasnik Zemlje, nego njen zaštitnik i čuvar.

images

Obavještavaju se roditelji i staratelji koji imaju djecu za upis u školu da će Osnovna škola Stolac (koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku) vršiti upis učenika u  I. (prvi) razred za školsku 2014./15. godinu. U prvi razred se upisuju djeca koja do 1. (prvog) ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina (5,5) života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Narodne novine HNŽ-a, broj:5/00, 4/04, i 5/04).

Predavanje policija 002Dana  03.04.2014. predstavnici Ministarstva unurarnjih poslova HNŽ-a PU Stolac održali su predavanje za učenike V. i VI. razreda na temu: «Maloljetnička delikvencija, vršnjačko nasilje i suzbijanje nasilja u školama, krivična djela na štetu djece i maloljetnika».

Ruzno pace 3Međunarodni Dan dječje knjige 2. travanj u OŠ Stolac je obilježen prigodnom radionicom. Članice Kluba mladih knjižničara i novinara pripremile su dramatizaciju priče Ružno pače i izvele je pred učenicima od I. do V. razreda.

Marko

Dana, 20.4.2013. godine održano je županijsko natjecanje iz matematike za učenike VII. i VIII. razreda u organizaciji Udruge matematičara Ruđer  Bošković iz Mostara. Učenik naše škole, Marko Kukrika VII. a razred, osvojio je prvo mjesto za sedme razrede te tako osigurao sudjelovanje na državnom natjecanju.

images

Obavještavaju se roditelji i staratelji koji imaju djecu za upis u školu da će Osnovna škola Stolac (koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku) vršiti upis učenika u  I. (prvi) razred. U prvi razred se upisuju djeca koja do 1. (prvog) ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina (5,5) života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Narodne novine HNŽ-a, broj:5/00, 4/04, i 5/04).

sl1

Dana 10.04.2013. godine učenici naše škole od V. do VIII. razreda sa svojim nastavnicima i pedagoginjom posjetili su poznato multipleks kino CineStar u Mostaru. 194 učenika imalo je priliku pogledati najgledaniji europski film godine "Nedodirljivi". 

sl.1U sklopu školskog preventivnog programa, dana 4.4.2013. godine u 12 sati u holu škole održana su predavanja na temu “Vršnjačko nasilje i promocija humanog ponašanja“.

Predavanjima su nazočili učenici 7. i 8. razreda i njihovi učitelji. 

Dana 19.04.2012. godine u Osnovnoj školi Stolac je održano natjecanje za izbor najboljeg recitatora. Natjecali su se učenici od drugog do osmog razreda. Birana su prva tri mjesta:

 

  1. mjesto Josipa Raguž, učenica 2.razreda devetogodišnjeg obrazovanja
  2. mjesto Antonela Antunović, učenica 7. razreda
  3. mjesto Anđela Vujnović, učenica 3. razreda devetogodišnjeg obrazovanja

Učenica Josipa Raguž predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju, 09. svibnja, u Mostaru.

 

Obavještavamo sve roditelje i staratelje koji imaju djecu za upis u prvi razred da će se upis vršiti:

-  17.04.2012. godine (utorak) za djecu čija prezimena počinju od slova A do slova O.

 

-   18.04.2012. godine (srijeda) za djecu čija prezimena počinju od slova P do slova Ž.

 

Upisuju se sva djeca koja do 01.03. tekuće godine navršavaju pet i pol godina.

 

Upis će se vršiti u vremenu od 10 sati do 13 sati u prostorijama OŠ Stolac. Poslije upisa u školi, isti dan će se vršiti liječnički pregled djece u Domu zdravlja Stolac.

Na upis  obvezno ponijeti rodni list djeteta s jedinstvenim matičnim brojem, ne stariji od šest mjeseci i zdravstvenu iskaznicu.

 

NAPOMENA: Roditelji ili staratelji mlađe djece, koji nisu obvezni doći na upis a to žele, mogu podnijeti zahtjev nadležnom općinskom tijelu uprave, kako bi dijete moglo biti uvršteno na popis i kako bi povjerenstvo za psihofizičku sposobnost moglo donijeti procjenu. Ovaj zahtjev treba podnijeti prije upisa.

 

Sve informacije vezane za upis možete dobiti na telefon 853 – 443.

 

U utorak, 05. travnja, je u Mostaru u Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević održano županijsko natjecanje za izbor najboljeg recitatora. Natjecale su  se 24 škole.

Joomla templates by a4joomla