NDC 018U utorak 23.5.2017.godine. u OŠ Stolac održana je priredba i svečana dodjela diploma učenicima koji su u školskoj 2016./2017. godini bili uključeni u projekt Nansen Dialogue Centre Mostar – Model za integrirano obrazovanje.


Majcin dan 2017 010U PŠ Masline, 19.svibnja 2017. god. održana je priredba kojom su se učenici pjesmom i recitacijom, ali i prigodnim darom zahvalili majkama.

Ona je samo jedna, Majke sretan vam Majčin dan! 

Majcin dan 2017 009Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na županijskim natjecanjima te na njima ostvarili zapažene rezultate.

Na natjecanju iz Hrvatskog jezika u pisanju poezije kojeg organizira Zavod za školstvo Mostar učenica naše škole, Lucijana Raguž, osvojila je drugo mjesto s pjesmom Pjesma najljepšem gradu. 

13285828 1302008453160629 1703980301 nSvake školske godine u mjesecu svibnju dvije osnovne škole u Stocu, Osnovna škola Stolac i Prva osnovna škola zajednički obilježavaju Tjedan mira.

04U sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće 2016. godine, koju organizira Matica hrvatska ogranak Stolac, 24. svibnja u organizaciji Osnovne škole Stolac, prezentirani su učenički radovi OŠ Crnići, Srednje škole Stolac i OŠ Stolac.

13219681 1293679373993537 1489029085 nDana 13. 5 2016. godine u PŠ Masline održana je svečana priredba povodom Majčinog dana. Učenici su igrokazima, recitacijama, pjesmama, plesom ali i prigodnim darom pokazali majkama koliko su im važne.

19Odjel Glazbene škole Stolac je i u drugom obrazovnom razdoblju organizirao interni sat za učenike glazbene škole. Interni sat podrazumjeva javni nastup svih učenika a njegova svrha i cilj je pružiti mogućnost učenicima da pred roditeljima pokažu mali dio onoga što uče u glazbenoj školi, kao i oslobađanje učenika za javne nastupe.

13182962 1291671920860949 639242748 nDana 7. svibnja 2016. godine u Čapljini održano je županijsko natjecanje "SIGURNO U PROMETU".

Organizator natjecanja je Asocijacija Auto-Moto klubova u BiH. Cilj natjecanja je da se učenike što više zainteresira za oblast cestovnog prometa, da učenici shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se kroz izvananastvane aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila.

13183177 1291569550871186 1164412769 nKrajem prošlog tjedna učenici nižih razreda sudjelovali su u nizu kreativnih radionica organiziranih povodom Majčina dana pod voditeljstvom svojih učiteljica i pedagoginje.

U okviru najveće globalne akcije Let’s do it – očistimo zemlju za jedan dan, učenici VII. a razreda sudjelovali su u čišćenju zelenih površina. Pokupljen je otpad s prostora školskog dvorišta.

“Let’s Do It” u Bosni i Hercegovini dio je svjetskog pokreta “Let’s do it World” u kojem sudjeluje 112 zemalja.

Priredba Majcin dan 012„Mama hvala ti, za sve hvala ti,

tvoj je osmijeh blag meni najdraži“

Leptiri

1U mjesecu svibnju, godišnjim planom i programom je planirana izvanučionička nastava.

Sudjelovanjem u programu izvanučioničke nastave djeca stječu različita životna iskustva i komunikacijske vještine, uče se snošljivosti i suživotu, prihvaćanju drugih i promicanju općeljudskih vrijednosti.

«Njegovati ono što je od Zemlje ostalo i poticati

njenu obnovu, naša je šansa za opstanak»

Wendell Berry

7Svibanj je. Majčin dan. Mjesec sunca, ruža, trešanja i cvijeća. Mjeces života. Života koji rađa priroda. Života koji rađa majka. Života koji daje Bog.

Cijeli proljetni mjesec.

6U sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće 2014. godine, koju organizira Matica hrvatska ogranak Stolac, 20. svibnja u organizaciji Osnovne škole Crnići, u pastoralnom centru župe Aladinići prezentirani su učenički radovi OŠ Crnići, Srednje škole Stolac i OŠ Stolac.

Antea Marijanovic 002Dana, 8.5.2014. godine održano je županijsko natjecanje u Krasnoslovu za učenike IV. razreda u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar. Učenica naše škole, Antea Marijanović, osvojila je prvo mjesto.

Čestitamo Antei i njezinoj učiteljici Cviji Goluža koja ju je pripremala za natjecanje i zahvaljujemo im što su našu školu i naš grad predstavili u najljepšem svijetlu.

Obavještavaju se učenici i djelatnici Osnovne škole Stolac da je blagdan Tjelova, 30.5.2013. god. neradni dan. 

Također se obavještavaju da je subota, 1.6.2013. god. radni dan. Nastava će se izvoditi po rasporedu od petka.

Uprava škole

 

istrazivacki dani 2013 003

U sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće 2013. godine, koje organizira Matica hrvatska ogranak Stolac, 21. svibnja u organizaciji Osnovne škole Stolac, u športskoj dvorani su prezentirani učenički radovi OŠ Crnići, Srednje škole Stolac i OŠ Stolac.

majcin dan 2013 067Pjesmom, plesom, recitacijom i igrokazima povodom Majčinog dana počastili su nas učenici Područne škole Masline 13.05.2013.godine u školi na Maslinama, a potom uz sudjelovanje i učenika nižih razreda središnje škole  pripremili  priredbu za sve mame koju su izveli u holu OŠ Stolac 17.05.2013. godine.

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika za učenike 7. razreda, održanom 8. svibnja 2013. godine u Mostaru u organizaciji Zavoda za školstvo, sudjelovalo je 25 učenika iz 22 škole. Našu školu predstavljala je Pavla Milanović te osvojila visoko 4. mjesto. Čestitamo Pavli i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

 

 

{besps}Slike1{/besps}

...

 

1.  Ciljevi i zadaci

 

            Cilj je glazbenog odgojno-obrazovnog sustava da odgojem i obrazovanjem profesionalnih glazbenika različitih profila i zanimanja stalno proizvodi onaj dio društvene nadogradnje koji je obuhvaćen pojmom glazbene umjetnosti.

Zadatci su glazbene škole:

-          omogućiti učenicima stjecanje vještine sviranja na nekom od glazbala koja se u školi poučavaju  te razvijat i učenikove glazbene sposobnosti – produktivne i reproduktivne.

-          omogućiti uz učenje glazbala stjecanje i drugih glazbenih znanja, vještina i navika, omogućujući učenicima cjelovit glazbeni razvitak

-          pratiti učenikov napredak u cjelini i u svim pojedinim elementima napredovanja, glazbenosti, znanjima i vještinama kako u cilju usmjeravanja učenika za ona glazbala za koje su im izgledi za uspjeh najveći, tako i u pogledu njihova krajnjeg profesionalnog usmjerenja

-          razvijati kod učenika osjećaj pripadnosti i bogatstvo različitosti umjetničke glazbe

-          voditi brigu o sposobnim i darovitim učenicima

-          brinuti da se cjelokupni odgojno-obrazovni proces odvija prema suvremenim psihološkim, pedagoškim i metodičkim spoznajama uz poštivanje sposobnosti svakog učenika

-          promicati glazbu, putem javne djelatnosti (priredbe, koncerti, smotre, natjecanja…) i utjecati na unapređenje glazbene kulture u sredini u kojoj škola djeluje

 

 

 

2.  Organizacija nastave i uvjeti rada 

           

 

Osnovna glazbena škola djeluje pri Osnovnoj školi Stolac. Nastava je u glazbenoj školi individualna i skupna. U glazbenoj školi uče se sljedeći instrumenti: glasovir, gitara i harmonika.             Osim individualne nastave svi učenici osnovne glazbene škole pohađaju nastavu solfeggia a učenici od III. do VI. razreda i nastavu skupnog muziciranja (zbor), te teoriju glazbe pohađaju učenici u šestom razredu. Učenici osnovne glazbene škole redoviti su učenici općeobrazovne škole. Učenici koji redovitu nastavu pohađaju popodne, glazbenu školu pohađaju prije podne, a  učenici koji redovitu školu pohađaju prijepodne, glazbenu školu pohađaju poslije podne.

Učenici glazbene škole redovito sudjeluju u svim školskim manifestacijama. Na kraju nastavne godine redovito se održava koncert učenika glazbene škole.

Nastava se izvodi u tri kabineta. U dva se nalaze glazbala i koriste se za individualnu nastavu a jedan služi za skupnu nastavu (solfeggio, zbor i teorija glazbe). Škola ima tri vrste instrumenata (klavir, gitara i harmonika) i za njih je organizirana individualna nastava.

Većina instrumenata nabavljena je donacijom Vlade RH i u dobrom su stanju. To su: 

- tri glasovira;

- pet gitara;

- šest harmonika;

- kasetofon i razglas

 

U glazbenoj školi predaju četiri učitelja glazbene kulture.

 

 

 

  1. Tjedni broj sati po predmetima

 

 

  R A Z R E D I
Predmet I. II. III. IV. V. VI.
Solfeggio 2 2 2 2 2 2
Teorija glazbe           2
Skupno muziciranje     2 (45 min)
Glasovir 8 (30 min.) 12(30min.) 4 (30 min.) 2 (45 min.) 4 (45 min.) 12(45min.)
Gitara 6 (30 min.) 6(30 min.) 4(30 min.) 2(45 min.) 4(45 min.) 2(45 min.)
Harmonika 2 (30 min.) 2(30min)     2(45 min.) 2(45 min.)

 

 

Knjižničarka:

 

Mila Dodik  -  diplomirani komparativist i diplomirani bibliotekar

 

Radno vrijeme knjižnice:

 

Radnim danom          od 07 30  do  15 00

Stanka                    od 10 00  do  10 30

 

Smještaj:

 

Knjižnica je smještena u centralnoj školi na drugom katu

 

Površina knjižnice sa čitaonicom je: 51 m2

 

Broj čitateljskih mjesta: 10

 

Knjižni fond: oko 6 000

 

Oprema: Knjižnica posjeduje računar i printer

 

{besps}Slike16{/besps}

 

{besps}Slike15{/besps}

 

{besps}Slike14{/besps}

U sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće, koje organizira Matica hrvatska ogranak Stolac, 23. svibnja u organizaciji Srednje škole Stolac, u športskoj dvorani su prezentirani učenički radovi OŠ Stolac, OŠ Crnići i Srednje škole Stolac.

 

Mladi istraživači su se predstavili temama:

 

OŠ Stolac  -  Župa Rotimlja

OŠ Crnići  -  Arheološka nalazišta Crkvine – Rivine

Srednja škola Stolac  -  Mostovi na rijeci Bregavi

 

Prezentaciji su nazočili predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac, načelnik općine, brojni uzvanici, te učenici i djelatnici osnovnih i srednje škole Stolac.

Ovu svečanost upotpunila je, svojim izvedbama, tamburaška skupina „Prijatelji“ iz Rotimlje koji su ujedno i učenici naše škole.

 

 

Auto-moto klub Mostar i Asocijacija auto-moto klubova u Bosni i Hercegovini su 19.05.2012. godine organizirali 16. županijsko natjecanje pod nazivom „Sigurno u prometu“. U natjecanju je sudjelovalo 11 škola. Osnovna škola Stolac je osvojila treće mjesto.

U pojedinačnom natjecanju u kategoriji dječaka drugo mjesto je osvojio učenik naše škole Adrijan Idžaković, (5. razred), koji će sudjelovati na međužupanijskom natjecanju u Tomislavgradu.


Čestitamo Adrijanu i želimo mu puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju.

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika za učenike sedmih razreda, koje je održano 30. travnja u OŠ Ilija Jakovljević u Mostaru, našu školu je predstavljala Nina Marić (7.a).

Sudjelovala su 24 učenika. Nina je postigla  dobre rezultate i dijeli treće mjesto sa još dvoje učenika. Zahvaljujemo našoj Nini na dobrom rezultatu i dalje joj želimo puno uspjeha.

 

  

U petak, 14.10.2011. godine učenici osnovne i srednje škole Stolac su svečano obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici osnovne škole, zajedno sa svojim učiteljicama su pripremili svečani program.

 

Dana, 28. svibnja 2011. godine Auto-moto klub Mostar je organizirao 15. županijsko natjecanje „SIGURNO U PROMETU“ u Osnovnoj školi Stolac.

 

U sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće, 25. svibnja u Osnovnoj školi Crnići prezentirani su učenički radovi osnovnih škola Stolac i Crnići, te Srednje škole Stolac.

 

Kao i ranijih godina, tako i ove, učenici naše škole sudjeluju u manifestaciji Stolačko kulturno proljeće. Svoj istraživački rad će prezentirati 25. svibnja u Osnovnoj školi Crnići u 18 sati.

 


 

Učenici osmih razreda sa svojim razrednicama, Marom Šutalo, Miroslavom Vasilj i Avemarijom Mandić su 19., 20. i 21. svibnja boravili na naučnoj ekskurziji.

 

Učenici naše škole, od prvog do četvrtog razreda sa svojim učiteljicama, su 20. svibnja posjetili Lutkarsko kazalište u  Mostaru i nazočili predstavi „Vragov most“.

 

I ove godine je, u suradnji s Policijskom postajom Stolac, u našoj školi organiziran Dječji karnevalski korzo kroz naš grad. Maštovitosti, kreativnosti i raznovrsnosti boja nije bilo kraja.

 

Povodom blagdana sv. Nikole, najomiljenijeg dječjeg sveca i zaštitnika u našoj školi su održane priredbe.

Dana 6.12. 2010. godine u središnjoj školi u 12 sati održana je priredba koju su pripremile učiteljice i učenici nižih razreda.

 

19. svibnja 2010. god.

U sklopu dana Matice hrvatske svake se godine u mjesecu svibnju održava manifestacija Stolačko kulturno proljeće. Naša škola je bila domaćin prve večeri na kojoj je održana prezentacija učeničkih radova OŠ Stolac, OŠ Crnići i SŠ Stolac.

 

U utorak (20.04.) i srijedu (21.04.) u OŠ Stolac vršen je upis djece u prvi razred za školsku 2010./11. Upis je vršilo stručno povjerenstvo koje je imenovao načelnik općine.

 

U sklopu Dana hrvatskog jezika u našoj školi je održano više manifestacija.

12.03.2010. je upriličen književni susret, na kome su nam se predstavili književnici Milica Pehar i Ljubo Krmek. Susret je protekao u spontanom razgovoru između književnika i učenika.

 

23.12.2009. održana je Božićna priredba i izložba prigodnih likovnih radova naših učenika. Recitacije, igrokazi i pjesme su bili posvećeni Božiću i blagdanskom ozračju.

Na priredbi su nazočili osim naših djelatnika i učenika i predstavnici lokalne zajednice i naši umirovljeni djelatnici. Tijekom programa uručene su i nagrade autorima najboljih literarnih radova na temu-Božić. Pokrovitelj natječaja bila je Matica hrvatska Stolac. Na skroman način i uz prikladne poklone ispratili smo u zasluženu mirovinu naše djelatnice Nadu Prce i Draginju Milojević.

 

 


 

U našoj školi je po prvi put gostovao BHR1. U povodu 20. obljetnice objavljivanja Konvencije o zaštiti prava djeteta,

 

Školske 2009./2010. po prvi put u našoj školi počinje nastava po devetogodišnjem planu i programu. Po ovom programu je upisano 11 učenika, a među njima i jedno dijete romske nacionalnosti. U prvi razred po osmogodišnjem planu i programu je upisan 31 učenik.

Joomla templates by a4joomla