dobro dosli prvasici 001Obavještavaju se roditelji i staratelji koji imaju djecu za upis u školu da će Osnovna škola Stolac (koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku) vršiti upis učenika u  I. (prvi) razred za školsku 2016./17. godinu. U prvi razred se upisuju djeca koja do 1. (prvog) ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina (5,5) života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Narodne novine HNŽ-a, broj:5/00, 4/04, i 5/04).

Upis će se vršiti po sljedećem rasporedu:

 

 - 21.04.2016. godine (četvrtak) od 11 do 14 sati upisuju se djeca od slova A do slova M.

 - 22.04.2016. godine (petak) od 11 do 14 sati upisuju se djeca od slova N do slova Ž.

Liječnički pregled djece će se vršiti isti dan u Domu zdravlja Stolac, poslije upisa u školi.

Molimo roditelje da se pridržavaju rasporeda kako ne bi stvarali nepotrebnu gužvu.

Na upis djece obvezno ponijeti novi rodni list s jedinstvenim matičnim brojem određenim u Bosni i Hercegovini i zdravstvenu iskaznicu djeteta.

Napomena: Roditelji ili staratelji mlađe djece od navedenih obveznika mogu podnijeti zahtjev nadležnom općinskom tijelu uprave za upis kako bi Povjerenstvo za ocjenu psihofizičke sposobnosti donijelo procjenu o opravdanosti zahtjeva. Isto Povjerenstvo vrši i procjenu odgode početka obveznog školovanja, ako roditelj ili staratelj misle da je to u najboljem interesu djeteta, a to potkrepljuje pribavljenom stručnom dokumentacijom medicinske ustanove.

Sve informacije vezane za upis možete dobiti na telefon broj : 853 – 443.

Uprava škole!

Joomla templates by a4joomla