Majcin dan 2017 009Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na županijskim natjecanjima te na njima ostvarili zapažene rezultate.

Na natjecanju iz Hrvatskog jezika u pisanju poezije kojeg organizira Zavod za školstvo Mostar učenica naše škole, Lucijana Raguž, osvojila je drugo mjesto s pjesmom Pjesma najljepšem gradu. 

Prvi Glazbeni festival u organizaciji Zavoda za Školstvo Mostar održan je 11.5.2017. god. u Osnovnoj školi Petra Bakule u Mostaru. Na festivalu je sudjelovalo 16 natjecatelja a učenica naše škole, Anđela Vujnović, sa pjesmom Haleluja osvojila je 4. mjesto.

 

Dana 13.5.2017. godine u organizaciji Mostarskog auto-moto kluba i Auto-moto saveza BiH održano je 21. županijsko natjecanje osnovnih škola Sigurno u prometu iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila i vještine upravljanja biciklom. Našu školu predstavljali su učenici Antea Raguž, Petra Šutalo, Nikola Perutina i Ivan Terkeš. U ukupnom plasmanu naša škola zauzela je drugo mjesto te stekla pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju. U pojedinačnom plasmanu učenici Ivan Terkeš i Antea Raguž osvojili su treće mjesto.

U petak 28. travnja na natjecanju u programiranju Mbot robota koje je održano u regionalnom centru u OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini učenici naše škole osvojili su drugo mjesto. Našu školu  predstavljali su Ana Radić VIII. razred, Ana Papac VIII. razred, Ivan Aleksić VIII. razred i Juraj Previšić VI. razred. Nakon završenog 1. fizičkog kola SPARKreators lige učenike očekuje i online kolo koje će se održati krajem svibnja, a konačna dodjela nagrada i proglašenje pobjednika planirana je za 16.6.2017. godine u prostorijama SPARKa u Mostaru.

Svim učenicima i njihovim voditeljima iskrene čestitke.

Majcin dan 2017 005

 

Majcin dan 2017 008

 

PJESMA NAJLJEPŠEM GRADU

 

Dobra ti večer, najljepši grade,

dok zvijezde ti  nad Vidoškim kose raspliću

pa poput vila iz najljepše bajke

s tvojom se snagom igraju.

 

Dobro ti jutro najljepši od sviju

dok rujna ti zora lice mije,

kapljicama vode iz najljepše rijeke

iz Bregave modre što huči i bije.

 

Prošlošću tvojom opijen, cvrčak ti pjesmu

slave pjeva, a ja voljeni moj grade

u srcu čuvam svete riječi

koje naučih od svojih djedova.

 

Mostovi tvoji, slavni luci

spajaju život i ljude.

Na njima stanem, pa ti se divim

ponosan što dio si rodne mi grude.

 

Kameni spavač na Radimlji priča

svetom hrvatskom riječi

s uzdignutom rukom i križem na čelu

povijesne rane nam liječi.

 

Nema ni ljepšeg, ni boljega nije

junački grade mio

mirno mi spavaj, spokojan budi

jer Vidoško kameno srce nad tobom bije.

       

Lucijana Raguž, VIII. B razred

Osnovna škola Stolac

Joomla templates by a4joomla