Knjizevni susret 2018 019U povodu Dana hrvatskoga jezika te izlaska novoga broja Zrcala, u holu OŠ Stolac 11. travnja 2018. organizirani su promocija i književni susret. Gost književnik bio je Stanko Krnjić.

 

Svečanost je započela igrokazom „Živa riječ“ u izvedbi učenika VI. razreda. Glazbom su nas očarale Antea i Petra svojim lijepim glasovima i Luka toplim zvucima na gitari. Kratkim uvodom naša šarmantna i nadasve prelijepo nasmijana voditeljica Antea upoznala je nazočne s poviješću Zrcala i sadržajem 21. broja. Tekst o svadbenim običajima stolačkoga kraja pročitala je njegova autorica Matea. Scenskim nastupom i recitiranjem stihova Krnjićeve poezije sve nazočne, uključujući i samog pjesnika, oduševila je Josipa. Kao i svake godine, prema statistikama školske knjižnice, proglašena je najnačitanija učenica – ove godine je to bila Marta Marić, učenica IX. razreda, te joj je knjižničarka uručila prigodan dar.

Po završetku programa obratio nam se Stanko Krnjić, šaljući nam poticajnu i nadahnjujuću poruku kako trebamo čuvati i njegovati svoje korijene kako bismo izgradili svoju osobnu autohtonost i prepoznatljivost, te kako nas prema pjesnikovim riječima „... ne bi nosio vjetar kamo hoće i želi.“

Knjizevni susret 2018 013

Knjizevni susret 2018 024

Knjizevni susret 2018 008

Više slika u galeriji

Joomla templates by a4joomla