Terenska nastava učenika predmetne nastave
Učenici predmetne nastave od šestog do osmog razreda Osnovne škole Stolac, zajedno sa svojim razrednicima i predmetnim nastavnicima, organizirali su edukativnu posjetu vjerskim objektima grada Stoca. Prva destinacija bila je džamija u centru grada, gdje ih je dočekao stolački imam, Mersed ef. Šabanović. Imam je učenicima govorio o osnovama islamske vjere, tradiciji i običajima, te su učenici imali priliku postaviti pitanja i saznati više o islamu.
Nakon posjete džamiji, učenici su se zaputili ka pravoslavnoj crkvi, gdje ih je srdačno dočekao paroh Jerej Dejan Grčić. On je govorio o pravoslavlju, značaju crkve u životu vjernika, te o tradicijama i obredima ove vjere. Učenici su s velikim interesom pratili predavanje.
Terensku nastavu završili smo odlaskom na vodopad Provalije. Ovo predivno mjesto pružilo je učenicima priliku da uživaju u prirodnim ljepotama i provedu vrijeme na otvorenom, razmjenjujući dojmove o posjeti vjerskim objektima i učenju o različitim vjerama. Posjeta je bila vrlo poučna i obogatila je učenike znanjem o kulturnoj i vjerskoj raznolikosti njihovog grada. Ovim putem učenici i djelatnici još jednom zahvaljuju vjerskim poglavarima na gostoprimstvu.