Županijsko natjecanje iz matematike

Osnovna škola Stolac bila je domaćin održavanja Županijskog natjecanja iz matematike za učenike V. razreda. Natjecanje, na kojem je sudjelovalo 27 osnovnih škola održano je 26. travnja 2023. g. Učenici, predstavnici svojih škola, počeli su s izradom zadataka u 10 h, a nakon sat vremena odložili su svoje olovke i papire.
Slijedilo je čekanje na rezultate, a to slobodno vrijeme učenici su proveli u kreativnom druženju i upoznavanju našega grada.
Kako bi se gosti osjećali što ugodnije, vrijedni djelatnici i učenici naše škole pripremili su različite radionice i aktivnosti pod nazivom „Alisa u zemlji čudesa“. Školskim zidovima zavladali su nesvakidašnji likovi i neobični predmeti, a toj temi prilagođene su i društvene igre koje su učenici igrali u dvorištu škole: XO, Alias, Uno, Čovječe ne ljuti se i dr. Osim sudjelovanja u različitim igrama, učenici i njihovi učitelji mogli su uživati u organiziranoj šetnji uz rijeku Bregavu. Voditeljice tog dijela programa upoznale su ih s našim nadaleko poznatim mostovima, a najviše ih se dojmila priča o Mostu Sare Kašiković, kao i posjeta vodopadu Provalije.
Nakon svih aktivnosti slijedilo je proglašenje pobjednika. Prvo mjesto osvojila je OŠ Ilići Mostar, drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi kardinala Stepinca Neum i treće mjesto zauzela je Osnovna škola Petra Bakule Mostar.
Našu školu predstavljala je učenica V.b razreda Lea Kulaš, koja je pokazala veliko znanje i spremnost.
Zahvaljujemo se Osnivaču kao i svim djelatnicima naše škole koji su dali svoj nesebičan doprinos uspješnoj realizaciji ovoga natjecanja.
Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i osvojenim nagradama!