Školske manifestacije

 

Učenici i učitelji naše škole aktivno su uključeni u društveni i kulturni život zajednice. Sudjeluju u svim aktivnostima. Već duži niz godina uspješno surađujemo s Maticom hrvatskom. Naime, u mjesecu svibnju u manifestaciju Dani matice hrvatske uključuje se i OŠ Stolac sa svojim prigodnim programom – odnosno projektom „Istraživački dani mladih“. Klub mladih knjižničara, novinara i informatičara ima dobru suradnju sa Običnim radijem Stolac. Na kraju svakog mjeseca, u polusatnoj emisiji, izvještavaju o svim događajima u školi.

Sustavna briga škole za zdravstveno – socijalnu zaštitu učenika provodi se u suradnji sa Domom zdravlja Stolac, koji organizira redovite sistematske preglede, cijepljenje učenika, te pregled zuba. U sklopu projekta Edukacija djece u I. razredu osnovne škole Federacije BiH o higijeni zuba, održavaju se predavanja na tu temu.  Zdravstvena zaštita učenika provodi se cjelokupnim odgojnim radom u školi, u nastavi niza predmeta a naročito u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture i biologije.

Osnovna škola svake godine nastoji obilježiti značajne školske, državne, vjerske i druge blagdane i praznike. To izvodi na različite načine, isticanjem panoa, čitanjem prigodnih tekstova na satima, a najveću radost pričinjavaju školske priredbe koje se izvode za određene blagdane/praznike.