OBILJEŽEN PRVI DAN PROLJEĆA – DAN OSOBA SA SINDROMOM DOWN
Down sindrom 2019 059

Down sindrom 2019 059Prvog dana proljeća, 21. III. 2019. godine upriličena je u 13 sati kratka manifestacija glazbenog karaktera, u čast našeg učenika II. razreda Lovre Marića i u čast svih ostalih suncokreta. U sklopu programa prikazan je film o integriranosti Lovre kako u nastavni proces tako i u komunikaciju s prijateljima.

 Svojom glazbenom točkom kao i vrlo izraženim osjećanjima i pozitivnom uzbuđenošću koja je sve vrijeme isijavala iz njega, u srca nas je dirnuo David Matić i pobrao gromoglasan pljesak za svoj nastup.

Posebno nas je razveselio mali suncokret, dvogodišnjak iz Mostara, mali Nikša, koji je sa svojom mamom došao i uveličao našu manifestaciju.

Isto tako nas je dirnula i gesta teta iz stolačkog vrtića, koje su svojevremeno Lovri podarile pažnju i ljubav a ovoga dana došle kako bi mu pružile podršku.

Učenici naše škole su isti dan, u suradnji s OŠ Crnićii Srednjom školom Stolac u centru grada prodavali narcise, a prikupljeni novac je usmjeren u svrhu liječenja djevojčice s područja stolačke općine.

Moramo reći da je empatija svih naših sugrađana i ovaj kao i toliko puta u prethodnim akcijama pokazala da još uvijek marimo jedni za druge. Hvala svima od srca!

Down sindrom 2019 045

Down sindrom 2019 051

Down sindrom 2019 001

Više slika u galeriji